İmamoğlu,İstanbul  Sanat Müzesi’nin Açılışına Katıldı

İmamoğlu,İstanbul Sanat Müzesi’nin Açılışına Katıldı

ABONE OL
3 Mart 2024 14:41
İmamoğlu,İstanbul  Sanat Müzesi’nin Açılışına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nde İstanbul Sanat Müzesi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

”Sanatçılarımıza İçten Teşekkürlerimi Sunarım”

“Her ne kadar bu portreyi satın alarak belediyemizin koleksiyonuna kattığımızdan ötürü soruşturma geçirsek de değerli bir iş olduğunun altını çizmek isterim. Aynı zamanda değerli koleksiyonlarıyla hem İstanbul Sanat’a, hem de eserleriyle aramızda yer alan sanatçılarımıza içten teşekkürlerimi sunarım.”

”İstanbul, Çok Net İfade Ediyorum…”

“Yılların ihmaliyle sayısız yanlışlarla boğuşan İstanbul, çok net ifade ediyorum, son 5 yılda yeni bir yola girmiştir” diyen İBB Başkanı Ekrem  İmamoğlu, “İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası artık emin ellerdedir. Bu eşsiz miras, artık uzmanların ve halkın koruması altındadır. 5 yıldır İstanbul’un tüm tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmaya kararlı bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

” Buradan İlan Ediyorum”

Kültür sanat alanında projelerini anlatan İmamoğlu, “Kanal İstanbul’un yutacağı tarihi alanlarımızdan birisi de Osmanlı gücünü yansıtan Azatlı Baruthanesi’ydi. Tarihi baruthanede yepyeni bir kültür alanı yaratıyoruz” dedi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekrem  İmamoğlu, “Buradan ilan ediyorum; Kanal İstanbul meselesi, bu milletin uykularını kaçıran, o ismiyle bile zihninden söküp atacağız.”  dedi.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun 10 yeni projesi:

İmamoğlu, kültür sanat alanında yapacakları 10 yeni projeyi açıkladı.

1- 128 yeni müze ve sanat merkezi projesi,

2- 3 yeni Müze Gazhane,

3- Üç yeni Arkeopark,

4- 4 tarihi tiyatroda yeniden perde (Haldun Taner Sahnesi, Muammer Karaca Tiyatrosu, Reşat Nuri Sahnesi, Kenter Tiyatrosu)

5- Feshane’de 2. etap başlayacak

6- 9 yeni İskele Kitap Kafe

7- Kültür sanat odaklı Rumeli Hisarı

8- Hazire, mezar ve türbelere sahip çıkılacak

9- Tarihi Yarımada’da yeni bir kurumsal yapı

10- Yeniden ayağa kalkan Süleymaniye

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.